PROGRAMMA

Er staat zoveel moois op het programma… We nemen je alvast mee!

OCHTENDPROGRAMMA

 • 09.30: INLOOP
 • 10.00: PLENAIR PROGRAMMA
  Welkomstwoord door Hanna Verboom
  Openingsgedicht door Jesse Laport
  Driegesprek met Hanna en Juda Verboom en Jesse Laport over de kracht van zelfregie en herstel
  Experttalk door Erik Scherder
 • 11.15: WORKSHOPRONDE 1
 • 12.15: LUNCH

MIDDAGPROGRAMMA

 • 13.15: PLENAIR PROGRAMMA
  Experttalk door Anne van den Ouwelant
  Hanna Verboom in gesprek met Els van Steijn
  Experttalk door Jim van Os
 • 14.45: WORKSHOPRONDE 2
 • 15.45: PLENAIR PROGRAMMA
  Interview met Splinter Chabot
  Panelgesprek met Hanna Verboom, Floortje Scheepers, Lori van Egmond
  Stap uit je comfortzone tijdens een plenaire zangworkshop
 • 18.00: FINALE MET LIVE MUZIEK

Ochtendprogramma

Vanaf 09.30 uur ben je van harte welkom en starten we de festivaldag. Natuurlijk is er dan koffie en thee verkrijgbaar in heerlijke varianten, mét iets lekkers voor wie wil. Neem de tijd om de plek te leren kennen en geniet van de prachtige natuur om je heen…

Om 10.00 uur start het programma, onder de grote festivaltent op ‘de Heuvel’. Hanna Verboom is de grote drijvende kracht achter het Uit de schaduw Festival en dus ook de host van de dag.

In de ochtend verwelkomen we op het podium dichter en ’stormend talent’ Jesse Laport, is er een boeiende talk door niemand minder dan vooraanstaand neurowetenschapper professor dr. Erik Scherder en gaat Hanna’s broer Juda met haar en de zaal in gesprek over psychische kwetsbaarheid. 

Nog voor de lunch is er een eerste workshopronde. Wil je van prijswinnend poëet Jesse Laport leren hoe je je gevoelens kunt vertalen naar poezië? Volg je liever een workshop Afrikaans dansen of ga je in gesprek met experts over het ontwikkelen van een initiatief om anderen te helpen? Dit is slechts een greep uit het totale aanbod dat je hier vindt. 

Na de eerste workshopronde genieten we van een heerlijke vegetarische lunch in de moestuin van restaurant Bij de Tuinman. Leun lekker achterover in het gras, maak een wandelingetje, of leer de ander beter kennen.

Middagprogramma

Vanaf 13.00 uur gaat het plenaire programma verder, met als eerste indrukwekkende spreker Anne van den Ouwelant. Deze trauma-expert kan als geen ander uitleggen waar trauma’s vandaan komen, wat ze doen met ons brein en hoe je jouw alarmbellen kunt herkennen. 

Els van Steijn is de volgende spreker. Als auteur van De Fontein en de 2 opvolgers van deze absolute bestseller wist zij al meer dan 100.000 mensen te helpen met het begrijpen van hun eigen familiesystemen en patronen. Als je jouw patronen begrijpt, wordt het makkelijker om er (anders) mee om te gaan. 

Rond 13.50 uur krijgt Jim van Os het woord. Hij is hoogleraar psychiatrie bij het UMC Utrecht. “De witte jas moet uit” zegt deze specialist die het weten kan. Het systeem van de GGZ is toe aan verandering; Jim loopt voorop en kan vol passie vertellen over hoe en waarom. Ervaringsdeskundigheid speelt daarbij een belangrijke rol.

Rond 14.30 uur start de tweede workshopronde .

Eenmaal terug bij het podium deelt Splinter Chabot zijn verhaal. Ook hij weet hoe mentaal lijden is. Hij kent de donkere kant, maar ziet ook de waarde daarvan en vertelt eerlijk en inspirerend. 

Om 16.15 uur gaat Hanna in gesprek met Floortje Scheepers (hoogleraar Innovatie aan het UMC Utrecht) en Lori van Egmond (bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Zelfregie en Herstel) over het belang van de centra voor zelfregie. Wat gebeurt daar, waarom is het zo belangrijk en wie kunnen daar terecht?

Van landelijk en regionaal naar de gemeente Hilversum, want hier zijn de plannen heel concreet en daar vertelt wethouder Gerben van Voorden graag over.

Om 16.45 uur mag je uit je comfortzone stappen. Frank de Vreeze neemt iedereen mee op een avontuur dat leidt tot een ongelofelijke prestatie! Binnen een uur worden 300-400 individuen één prachtige stem.

Another Day… Dat wordt de afsluiter die je kippenvel gaat bezorgen. Het optreden nemen we op en sturen we je daags na het festival toe!

Scroll naar boven